Αρετές του Χατζ

Αρετές του Χατζ

Η τέλεση Χατζ έχει πολλές αρετές συμπεριλαμβανομένων των εξής:

  1. Αποτελεί μία από τις καλύτερες πράξεις ενώπιον του Αλλάχ. Ο Προφήτης (r) κάποτε ρωτήθηκε, «Ποια είναι η καλύτερη πράξη;». Εκείνος απάντησε, «Η πίστη στον Αλλάχ και τον Αγγελιαφόρο Του.» Έπειτα ρωτήθηκε, «Ποια είναι η επόμενη;», «Ο αγώνας στο δρόμο του Αλλάχ», απάντησε. Ρωτήθηκε έπειτα, «Ποια είναι η επόμενη;». Απάντησε, «Το Χατζ που τελείται σωστά και γίνεται δεκτό από τον Αλλάχ.» (Σαχίχ Αλ-Μπουχάρι: 1447• Σαχίχ Μόσλεμ: 83).
  2. Είναι μια περίοδος μεγάλης συγχώρεσης. Ο Προφήτης (r) είπε, «Όποιος τελεί το Χατζ, αποφεύγει τη σεξουαλική επαφή [με τη σύζυγό του], δεν διαπράττει καμία αμαρτία, θα επιστρέψει απαλλαγμένος από αμαρτίες σαν την ημέρα κατά την οποία τον γέννησε η μητέρα του.» (Σαχίχ Αλ-Μπουχάρι: 1449• Σαχίχ Μόσλεμ: 1350).
  3. Παρέχει μια τεράστια ευκαιρία για να σωθεί από το πυρ της Κολάσεως. Ο Προφήτης (r) είπε, «Δεν υπάρχει (καλύτερη) μέρα κατά την οποία ο Αλλάχ απελευθερώνει ανθρώπους από το Πυρ, όπως κάνει την Ημέρα ‘Άραφα.» (Σαχίχ Μόσλεμ: 1348).
  4. Η αμοιβή γι’ αυτό είναι ο Παράδεισος, όπως είπε ο Προφήτης (r), «Δεν υπάρχει άλλη αμοιβή για το Χατζ που τελείται σωστά και γίνεται αποδεκτό από τον Αλλάχ εκτός από τον Παράδεισο.» (Σαχίχ Μόσλεμ: 1349)

Ωστόσο, αυτά και άλλα οφέλη θα απολαύσουν μόνο όσοι το τελούν αποκλειστικά για χάρη του Αλλάχ με ειλικρίνεια και καλή πρόθεση ακολουθώντας τα βήματα του Προφήτη (r).