Δεν υπάρχει θέση για διαμάχη μεταξύ των δύο φύλων

Δεν υπάρχει θέση για διαμάχη μεταξύ των δύο φύλων

Οι γυναίκες ανήκουν σε τρεις κατηγορίες για κάθε άνδρα:

  1. Θα μπορούσε να είναι σύζυγός του:

Στην περίπτωση αυτή, ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει τη συντροφιά της με οποιοδήποτε τρόπο θέλει, ακριβώς όπως η ίδια έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει τη συντροφιά του. Στην πραγματικότητα, ο Αλλάχ περιγράφει κάθε έναν από αυτούς ως ένα «ένδυμα» για τον άλλο, αποκαλύπτοντας μια εξαιρετική εικόνα μιας τέλειας σωματικής, συναισθηματικής και νοητικής ένωσης: «Αυτές (οι γυναίκες σας) είναι το ‘λιμπάς’ [δηλ. καλύμματα, ρούχα, προφύλαγμα, Σάκαν (δηλ. απολαύστε τη χάρη της συμβίωσης μαζί τους)] για σας και εσείς το δικό τους ‘λιμπάς’.» (Σούρατ Αλ-Μπάκαρα, 2:187) (Βλέπε σελίδα 213)

  1. Θα μπορούσε να είναι συγγενής την οποία δεν επιτρέπεται να παντρευτεί σε καμία απολύτως στιγμή της ζωής του (μάχραμ):

Αυτήν την κατηγορία αποτελούν οι εξής:

1Η μητέρα και πάνω (η γιαγιά από την πλευρά της μητέρας, η γιαγιά από την πλευρά του πατέρα κλπ.)
2Η κόρη και κάτω (εγγονή, δισέγγονη, κλπ.)
3Η αδερφή από τους ίδιους γονείς, ή από τον ίδιο πατέρα ή μόνο από την ίδια μητέρα
4Η θεία από την πλευρά του πατέρα (δηλαδή, η αδερφή του πατέρα από τους ίδιους γονείς, ή από τον ίδιο πατέρα ή μόνο από την ίδια μητέρα). Αυτό περιλαμβάνει την θεία του πατέρα (από την πλευρά του πατέρα του), επίσης περιλαμβάνει και την θεία της μητέρας (από την πλευρά του πατέρα της).
5Η θεία από την πλευρά της μητέρας (δηλαδή, η αδερφή της μητέρας από τους ίδιους γονείς, ή από τον ίδιο πατέρα ή μόνο από την ίδια μητέρα). Αυτό περιλαμβάνει την θεία του πατέρα (από την πλευρά της μητέρας του), επίσης περιλαμβάνει και την θεία της μητέρας (από την πλευρά της μητέρας της).
6Οι κόρες ενός αδελφού από τους ίδιους γονείς, ή από τον ίδιο πατέρα ή μόνο από την ίδια μητέρα και κάτω (για παράδειγμα οι κόρες του γιου του αδελφού).
7Οι κόρες μιας αδελφής από τους ίδιους γονείς, ή από τον ίδιο πατέρα ή μόνο από την ίδια μητέρα και κάτω (για παράδειγμα οι κόρες της κόρης της αδελφής).
8Η πεθερά, είτε είναι κανείς ακόμη παντρεμένος με την κόρη της, είτε έχει χωρίσει, και η μητέρα της πεθεράς.
9Η θετή κόρη (η κόρη της συζύγου την οποία έχει από προηγούμενο γάμο της με άλλον άντρα).
10Η γυναίκα του γιου και κάτω (όπως η γυναίκα του εγγονού).
11Μητριά και πάνω, π.χ. η σύζυγος του αδελφού από την πλευρά του πατέρα.
12Η θετή μητέρα (Αλ-Ούμμ μιν Αρ-Ριντά‘α): Μια θετή μητέρα είναι μια γυναίκα που θηλάζει ένα παιδί κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο ετών τουλάχιστον πέντε φορές που ήταν χορταστικές για το παιδί. Το Ισλάμ της χορηγεί τέτοιο δικαίωμα λόγω θηλασμού (ριντά‘α).
13Η θετή αδελφή (Αλ-’Ούχτ μιν Αρ-Ριντά‘α): μια θετή αδερφή είναι η κόρη της θετής μητέρας που τον θήλαζε. Πράγματι, ένας άνδρας δεν επιτρέπεται να παντρευτεί κάποια από τις σχέσεις μέσω θηλασμού, όπως ακριβώς δεν επιτρέπεται να παντρευτεί κάποια από τις σχέσεις μέσα από την εξ’ αίματος συγγένεια. Οι σχέσεις μέσω του θηλασμού περιλαμβάνουν θετές θείες (αδελφές της θετής μητέρας του) και θετές ανιψιές (κόρες της θετής αδελφής και αδελφού).
  1. Θα μπορούσε να είναι μία από αυτές που επιτρέπεται να παντρευτεί (ατζναμπίγια, κυριολεκτικά ξένη, που δεν έχει συγγένεια μαζί του):

Μια τέτοια γυναίκα είναι κάποια που δεν ανήκει στην κατηγορία των γυναικών που είναι γνωστές ως Μαχάρεμ όπως προαναφέρθηκε, είτε αυτή είναι μία από τους συγγενείς του, όπως ξαδέλφη του από την πλευρά της μητέρας ή του πατέρα του, είτε δεν είναι καν μία από τους συγγενείς του.

Κάθε μέρα, διαβάζουμε νέες αναφορές και στατιστικά στοιχεία των υποθέσεων βιασμού και παράνομων σεξουαλικών σχέσεων που έχουν καταστρέψει αμέτρητες οικογένειες και κοινωνίες που δεν εφαρμόζουν τους Νόμους του Αλλάχ.

Όσον αφορά την κατηγορία αυτή των γυναικών, το Ισλάμ έχει θεσπίσει μια σειρά από κανόνες και κριτήρια που διέπουν τη σχέση ενός Μουσουλμάνου άνδρα με τις γυναίκες. Με τον τρόπο αυτό, το Ισλάμ έχει ως στόχο να προστατεύσει την τιμή των ανθρώπων και να μπλοκάρει όλα τα μέσα που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε κακό. Ο Αλλάχ που έχει δημιουργήσει τον άνθρωπο ξέρει ακριβώς τι είναι καλύτερο γι’ αυτόν, όπως έχει αναφέρει το Κοράνιο, «Μα είναι δυνατόν να μη γνωρίζει (τις υποθέσεις των πλασμάτων) Αυτός που (τα) έπλασε; Κι Αυτός είναι ο Αλ-Λατείφ (ο Ευγενής προς τους δούλους Του), ο Αλ-Χαμπείρ (έχει απεριόριστη γνώση).». (Σούρατ Αλ-Μουλκ, 67 : 14)