Ισλαμικός Σφαγιασμός

Ισλαμικός Σφαγιασμός

Αυτό σημαίνει το σφαγιασμό των ζώων με τρόπο που να πληροί τις προϋποθέσεις των σφαγών που προβλέπονται από τον Ισλαμικό Νόμο.

Προϋποθέσεις για το Σφαγιασμό Ζώων στο Ισλάμ

  1. Το άτομο που ασκεί την διαδικασία σφαγιασμού πρέπει να είναι Μουσουλμάνος ή μέλος του λαού της Βίβλου (δηλαδή, Εβραίοι ή Χριστιανοί). Επιπλέον, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει την ηλικία της διακριτικότητας (δηλ. μπορεί να ξεχωρίσει το σωστό από το λάθος) και να πραγματοποιεί αυτήν την πράξη για τον επιδιωκόμενο σκοπό.
  2. Το εργαλείο που χρησιμοποιείται για τη σφαγή του ζώου πρέπει να είναι κατάλληλο για τον επιδιωκόμενο σκοπό και ακονισμένο, όπως ένα μαχαίρι. Απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί κάτι που μπορεί να σκοτώσει το ζώο λόγω του μεγάλου βάρους του, να χτυπήσει το κεφάλι του μέχρι θανάτου ή να το σοκάρει και να το καταστήσει αναίσθητο, καταφεύγοντας σε ηλεκτρική αναισθητοποίηση, για παράδειγμα.
  3. Πρέπει να προφέρεται το Όνομα του Αλλάχ λέγοντας Μπίσμι Ελλάχ (στο Όνομα του Αλλάχ) τη στιγμή του σφαγιασμού του ζώου.
  4. Η τομή πρέπει να κόψει και τρία ακόλουθα: την τραχεία, τον οισοφάγο και τα δύο αιμοφόρα αγγεία σε κάθε πλευρά του λαιμού. Εάν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, το κρέας του σφαγμένου ζώου θα είναι νόμιμο. Ωστόσο, εάν έστω μία προϋπόθεση δεν πληρείται, το κρέας του δεν θα είναι νόμιμο.