Τι πιστεύει ένας Μουσουλμάνος αναφορικά με τον Ιησού r

Τι πιστεύει ένας Μουσουλμάνος αναφορικά με τον Ιησού r:

    1. Ήταν ένας από τους σπουδαιότερους αγγελιαφόρους του Αλλάχ και ένας απ’ αυτούς που διατηρείται σε υψηλή υπόληψη. Πράγματι, είναι ένας από τους αγγελιαφόρους τους οποίους ο Αλλάχ περιγράφει στο Κοράνιο να έχουν «ισχυρή βούληση», δηλαδή τους Μωχάμμαντ, Νώε, Αβραάμ, Μωυσή, Ιησού, η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ επ’ αυτών όλων. Σχετικά με αυτούς τους προφήτες το Κοράνιο αναφέρει, «Και (θυμήσου, ω, Μωχάμμαντ) όταν Εμείς πήραμε τη συνθήκη από όλους τους προφήτες, επίσης (Πήραμε) και από σένα, το Νώε, τον Αβραάμ, τον Μωυσή και τον Ιησού, υιό της Μαρίας. Πήραμε από όλους τους μια ισχυρή δεσμευτική συνθήκη.» (Σούρα Αλ-Αχζάμπ, 33:7)
    2. Ήταν ένας απλός άνθρωπος χωρίς καμία απολύτως θεϊκή ιδιότητα, τον οποίο ο Παντοδύναμος Αλλάχ έστειλε για να καθοδηγήσει τα παιδιά του Ισραήλ και τον υποστήριξε με έναν αριθμό θαυμάτων, όπως αναφέρει το Κοράνιο, «Δεν είναι παρά απλώς ένας δούλος, στον οποίο έχουμε εναποθέσει την Χάρη Μας (δηλ. την προφητεία) και τον οποίο κάναμε παράδειγμα (και σημείο) για τα παιδιά του Ισραήλ.» (Σούρα Αζ-Ζούχροφ) 43, 59) Δεν διέταξε ποτέ το λαό του να πάρει αυτόν και την μητέρα του, τη Μαρία, ως θεούς μαζί με τον Αλλάχ• τους είπε μόνο να κάνουν ό,τι ο Αλλάχ τον διέταξε να τους πει: «Να λατρεύετε τον Αλλάχ, τον Κύριό μου και τον Κύριό σας.» (Σούρα Αλ-Μά’ιντα, 5:117)

يؤمن المسلم أن عيسى عليه السلام من أعظم رسل الله ولكنه ليس إلهاً ولم يقتل ولم يصلب.

  1. Ήταν ο γιος της Μαρίας, ένας ενάρετος, ευσεβής και ειλικρινής παρθένος που αφιέρωσε εξ’ ολοκλήρου τον εαυτό του στη λατρεία του Αλλάχ. Έδωσε γέννα στον Ιησού r μετά τη θαυματουργή σύλληψή του χωρίς πατέρα, όπως συνέβη και με τον Αδάμ r, καθώς αναφέρει το Κοράνιο, «Και η ομοιότητα του ‘Ίσα (Ιησού) ενώπιον του Αλλάχ είναι όπως εκείνη του Αδάμ. Τον δημιούργησε από χώμα, μετά του είπε «Γενηθήτω» και αυτός έγινε.» (Σούρα Ααλ-‘Ιμράν, 3:59)
  2. Δεν υπήρχε προφήτης ανάμεσα σ’ αυτόν και τον Μωχάμμαντ r. Στην πραγματικότητα, ο Ιησούς r διέδωσε τις χαρμόσυνες ειδήσεις για τον ερχομό του Προφήτη Μωχάμμαντ r, όπως αναφέρει το Κοράνιο, Και (θυμήσου), όταν ο ‘Ίσα (Ιησούς), υιός της Μάριαμ (Μαρίας), είπε: «Ω, παιδιά του Ισραήλ! Είμαι ο Αγγελιαφόρος του Αλλάχ για σας, και επικυρώνω την Ταουρά (την Τορά που ήρθε στον Μωυσή) πριν από μένα, και (σας) αναγγέλλω τα καλά νέα (της έλευσης) ενός Αγγελιαφόρου που θα έλθει μετά από μένα, το όνομα του οποίου θα είναι Άχμαντ (ένα ακόμα όνομα του Προφήτη Μωχάμμαντ)». Μα όταν εκείνος (ο Άχμαντ, δηλ. ο Μωχάμμαντ) ήλθε σ’ αυτούς με ξεκάθαρες αποδείξεις, είπαν: «Αυτό είναι ξεκάθαρη μαγεία.» (Σούρα Ασ-Σαφφ, 61:6)
  3. Πιστεύουμε στα θαύματα που τέλεσε με την άδεια του Αλλάχ, όπως στην ικανότητά του να θεραπεύει τους λεπρούς, να επαναφέρει νεκρούς στη ζωή και να ενημερώνει τους ανθρώπους του για το τι έφαγαν και αποθήκευσαν στα σπίτια τους με την άδεια του Αλλάχ. Ο Αλλάχ του έδωσε την ικανότητα να τελεί τέτοια θαύματα προκειμένου να αποδείξει πως ήταν αληθινός προφήτης που ήρθε με Θείο Μήνυμα από τον Κύριό του.
  4. Δεν θα θεωρηθεί κανείς αληθινός πιστός εκτός κι αν πιστεύει πως ο Ιησούς r ήταν ο δούλος και ο αγγελιαφόρος του Αλλάχ και απορρίπτει ρητά τις ψευδείς δηλώσεις των Εβραίων σχετικά με αυτόν και τις οποίες ο Αλλάχ διαψεύδει ως αναληθείς. Πρέπει, επίσης, να απορρίψουμε τα Χριστιανικά δόγματα σχετικά με τον Ιησού r. Οι Χριστιανοί πράγματι έχασαν το δρόμο τους στο να κατανοήσουν την πραγματική αλήθεια του Ιησού, αφού θεωρούν αυτόν και την μητέρα του ως θεούς μαζί με τον Αλλάχ, ισχυριζόμενοι πως ήταν ο γιος του Θεού, ή υιοθετώντας το δόγμα της Αγίας Τριάδας, αναφερόμενοι στον Αλλάχ ως «Ένας από την Αγία Τριάδα.» Δοξασμένος και Ανώτερος είναι από τέτοια βλασφημία!
  5. Ούτε σκοτώθηκε, ούτε σταυρώθηκε• αντίθετα, εξυψώθηκε στον ουρανό από τον Αλλάχ. Στην πραγματικότητα, ο Αλλάχ έδωσε σε κάποιον άλλον την εμφάνιση του Ιησού, και έτσι οι Εβραϊοι νόμιζαν πως σκότωσαν τον Ιησού r. Το Κοράνιο λέει σχετικά με αυτό, «Και (επειδή) λένε (καυχούμενοι): «Σκοτώσαμε τον Ιησού Χριστό, τον υιό της Μαρίας, τον Αγγελιαφόρο του Αλλάχ», μα δεν τον σκότωσαν, ούτε τον σταύρωσαν. Αλλά έτσι φάνηκε σε αυτούς [η ομοιότητα του προσώπου του Ιησού, τοποθετήθηκε σε άλλον άνδρα και σκοτώσανε αυτόν τον άντρα, νομίζοντας ότι είναι ο Ιησούς.] Και στ’ αλήθεια αυτοί που διαφωνούν σ’ αυτό αμφιβάλλουν γι’ αυτό (δηλ. οι Εβραίοι που ισχυρίστηκαν ότι τον σκότωσαν και οι Χριστιανοί που τον παρέδωσαν στους Εβραίους, όλοι τους αμφιβάλλουν γι’ αυτό). Δεν έχουν γνώση γι’ αυτό, παρά μόνο ακολουθούν αυτό που νομίζουν. Και στ’ αλήθεια δεν τον σκότωσαν. Αλλά, ο Αλλάχ τον ανέγειρε σε Αυτόν (δηλ. τον πήρε όπως είναι με το σώμα και την ψυχή του στον ουρανό). Και ο Αλλάχ είναι ‘Αζείζ (Ανίκητος, Παντοδύναμος), Χακείμ (Πάνσοφος). Και δεν θα υπάρχει κανείς από το λαό της Βίβλου που δε θα πιστέψει σίγουρα στον Ιησού πριν το θάνατό του (μπορεί να σημαίνει πριν το θάνατο του Ιησού μετά την κάθοδό του από τους ουρανούς και αφού κυβερνήσει με δικαιοσύνη, ή πριν το θάνατο ενός Εβραίου ή ενός Χριστιανού, κατά τον καιρό της εμφάνισης του Αγγέλου του θανάτου, όταν συνειδητοποιήσει ότι ο Ιησούς δεν ήταν Θεός ή γιος του Θεού). Και την Ημέρα της Κρίσης αυτός θα είναι μάρτυρας σε αυτούς (επικυρώνοντας αυτούς που πίστευαν σε αυτόν ως Αγγελιαφόρο του Αλλάχ και κατηγορώντας αυτούς που τον διέψευδαν ή πίστευαν ότι ήταν ο Θεός ή γιος του Θεού).» (Σούρα Αν-Νισά’, 4:157-159)

Με αυτόν τον τρόπο, ο Αλλάχ τον προστάτευσε και τον εξύψωσε στους ουρανούς. Θα επιστρέψει τελικά στη γη πριν το τέλος του κόσμου, κυβερνώντας με το νόμο του Μωχάμμαντ r ύστερα θα πεθάνει και θα θαφτεί, και στο τέλος θα αναστηθεί όπως όλοι οι άνθρωποι, όπως αναφέρει το Κοράνιο, «Από αυτή (τη γη) σας δημιουργήσαμε, σε αυτή θα σας επιστρέψουμε, και από αυτή θα σας βγάλουμε (θα σας αναστήσουμε από τους τάφους σας) για δεύτερη φορά.» (Σούρα Τα-Χα, 20:55)