Kako se spreobrniti v islam

Kako se spreobrniti v islam

Da vstopi pod okrilje islama, mora oseba le izgovoriti pričanje verovanja (Šahada) z iskrenim prepričanjem in polnim zavedanjem njegovega pomena. Šahada je prvi in najpomembnejši od petih stebrov islama, sestavljen pa je iz dveh delov, in sicer:

  1. Ašhadu an la ilaha illa Allah: To pomeni: Pričam, da ni nobenega božanstva vrednega čaščenja, razen Allaha; častim samo Njega, brez pripisovanja partnerjev Njemu v čaščenju.
  2. Wa ašhadu anna Muhammadan rasulullah: To pomeni: In pričam, da je Muhammad Allahov Poslanec (mir in blagoslov z njim), ki ga je Allah poslal celotnemu človeštvu; pokoraval se bom njegovim ukazom in izogibal vsemu, kar je prepovedal; častil bom Allaha v skladu z Njegovim zakonom in naukom Njegovega Poslanca. (poglej stran 42-50)

Kopanje

Trenutek, ko oseba sprejme islam, je nedvomno najpomembnejši trenutek v njenem življenju, saj naznanja njeno resnično rojstvo, ob katerem je doumela resnični smisel svojega obstoja v tem življenju. Sedaj, ko je sprejela islam, se ji priporoča, da se skopa (Gusl), umije celo telo z vodo. Kakor je očistila svojo dušo takšnih stvari, kot je pridruževanje partnerjev Allahu v čaščenju (Širk) in grešenje, se priporoča, da očisti svoje telo s tem, da se skopa.

Ko so arabski plemiči sprejeli islam, jim je Poslanec (mir in blagoslov z njim) rekel, naj se skopajo. (Al-Bajhaki As-Sunan As-Sugra: 837)