Kazen za Ribo

Kazen za Ribo

  1. Tisti, ki vstopijo v transakcije z obrestmi, se izpostavijo vojni, ki sta jo Allah in Njegov Poslanec (mir in blagoslov z njim) napovedala tistemu, ki se ukvarja z Ribo in tako postane njun sovražnik. Kuran pravi: “Toda če tega ne storite, bodite prepričani, da boste v vojni z Allahom in Njegovim poslancem. Če pa se pokesate, vam pripada glavnica vašega imetja; ne delajte krivice in tudi vam se ne bo delala krivica.” (Sura Al-Bakara, 2:279) Takšna vojna pusti za seboj uničujoče fizične in psihološke posledice ter številne oblike globoke zaskrbljenosti in depresije, ki so zadele ljudi dandanes. To so nekateri znaki takšne vojne, ki jo je Allah napovedal tistemu, ki se ne pokori Njegovim ukazom, ko se zaplete v transakcije z obrestmi. Posledice takšne vojne na onostranstvu pa bodo še hujše od tega, kar si oseba sploh lahko zamisli.
  2. Tisti, ki se zapletejo v transakcije z obrestmi na kakršenkoli način, so prikrajšani za Allahovo milost. Džabir ibn Abdullah je prenesel: “Allahov Poslanec (mir in blagoslov z njim) je preklel osebo, ki sprejema obresti, tistega, ki jih daje, in tistega, ki jih zapiše, in dve priči.” Rekel je: “Vsi so grešniki.” (Sahih Muslim: 1598)
  3. Oživljeni bodo na Sodnem dnevu v takšni odbijajoči obliki, da se bodo opotekali, trzali in tresli, kakor nekdo, ki trpi zaradi norosti ali epileptičnega napada, kakor Kuran pravi: “Ti, ki jedo (jemljejo) obresti, se ne bodo dvignili, razen kot tisti, ki ga je satan z dotikom dotolkel.” (Sura Al-Bakara, 2:275)
  4. Dobiček iz transakcije z obrestmi, ne glede na njegovo velikost, bo prikrajšan za vse blagoslove in tisti, ki uporabljajo tak dobiček, ne bodo našli ne sreče ne spokojnega uma, kakor Kuran pravi: “Allah uničuje obresti, povečuje miloščine in Allah ne mara nobenega nevernika, nobenega grešnika.” (Sura Al-Bakara, 2:276)