Pravice otrok

Pravice otrok

  • Poroka z dobro predano žensko, ki bo na najboljši možni način vzgojila svoje otroke. To je zares najboljše darilo, ki ga moški lahko podari svojim otrokom.
  • Dajanje dobrih imen otrokom, saj ime osebe predstavlja pomen in postane simbol te osebe.
  • Učenje načel islama: “Vsak od vas je čuvaj in je odgovoren za tiste v svojem varstvu. Vladar je čuvaj svojih podanikov in odgovoren zanje. Mož je čuvaj svoje družine in je odgovoren zanjo. Ženska je čuvajka doma in otrok svojega moža in odgovorna zanje. Služabnik je čuvaj lastnine svojega gospodarja in odgovoren zanjo. Torej ste vsi od vas čuvaji in ste odgovorni za tiste pod vašim varstvom.” (Sahih Al-Buhari: 2416, Sahih Muslim: 1829)
  • Vzdrževanje: Učenje načel islama: “Vsak od vas je čuvaj in je odgovoren za tiste v svojem varstvu. Vladar je čuvaj svojih podanikov in odgovoren zanje. Mož je čuvaj svoje družine in je odgovoren zanjo. Ženska je čuvajka doma in otrok svojega moža in odgovorna zanje. Služabnik je čuvaj lastnine svojega gospodarja in odgovoren zanjo. Torej ste vsi od vas čuvaji in ste odgovorni za tiste pod vašim varstvom.” (Sahih Al-Buhari: 2416, Sahih Muslim: 1829) Glede vzdrževanja in porabljanja, zlasti za deklice , je rekel: “Kdor skrbi za te deklice in lepo ravna z njimi, bodo njegov ščit pred Ognjem.” (Sahih Al-Buhari: 5649, Sahih Muslim: 2629)
  • Pravičnost Z vsemi otroki se mora ravnati enakopravno. Poslanec (mir in blagoslov z njim) je rekel: “Bojte se Allaha in bodite pravični do svojih otrok.” (Sahih Al-Buhari: 2447, Sahih Muslim: 1623)