Tipuri de carne disponibile în restaurante și magazine

Tipuri de carne disponibile în restaurante și magazine

  1. Carnea animalelor care au fost sacrificate de altcineva decât un musulman sau unul dintre oamenii Cărții (creștin sau evreu), precum un budist sau un hindus, este strict interzisă. Aceasta include carnea servită în restaurantele din țările în care majoritatea oamenilor nu sunt nici musulmani și nici oameni ai Cărții (evrei sau creștini), până nu există certitudinea că aceasta este halāl și îndeplinește condițiile islamice.
  2. Carnea de la animalele care au fost sacrificate de un musulman sau de unul dintre oamenii Cărții (creștin sau evreu), conform Legii islamice este îngăduită, iar învățații musulmani au căzut de acord asupra acestui aspect.
  3. Carnea de la animalele care au fost sacrificate de un musulman sau de unul dintre oamenii Cărții (creștin sau evreu), însă sacrificarea nu s-a făcut în conformitate cu cerințele Legii islamice, ci prin intermediul șocurilor electrice sau prin înecare, este strict interzisă.
  4. Carnea de la animalele care au fost sacrificate de unul dintre oamenii Cărții (creștin sau evreu), părerea majorității învățaților este că acest fel de carne este permis spre consum, însă trebuie să rostim numele lui Allah Preaînaltul asupra ei înainte de a o consuma (și anume prin a spune Bismi-Llah). Cu toate acestea, este de preferat să căutăm carne halāl altundeva.