Tisti, ki so izvzeti iz posta

Tisti, ki so izvzeti iz posta

Da bi ljudem stvari olajšal je Allah izvzel nekatere od njih iz posta:

1 Bolnim ljudem ki bi jim post še poslabšal zdravstveno stanje, je dovoljeno prekiniti post, vendar morajo nadoknaditi izpuščeni post po Ramadanu.

2 Ljudje Ljudje, ki se nikakor ne morejo postiti zaradi starosti ali bolni ljudje, ki nimajo upanja na okrevanje, prav tako lahko prekinejo post, vendar morajo nahraniti potrebno osebo za vsak izpuščen dan, tako da mu dajo 1,5 kg hrane, ki je običajna v državi.

3 Potnikom ko potujejo iz enega kraja v drugega, ali med začasnim postankom, ki traja manj kot štiri dni, je dovoljeno prekiniti post, vendar morajo nadoknaditi izpuščene dneve po Ramadanu. Kuran pravi: “In kdor je bolan ali na potovanju (naj nadomesti) z enakim številom drugih dni. Allah vam želi stvari olajšati, ne otežiti.” (Sura Al-Bakara, 2:185).

4 Ženskam z menstruacijoŽenskam z menstruacijo in ženskam s poporodnim krvavenjem se je prepovedano postiti, vendar morajo nadoknaditi enako število dni po Ramadanu. Četudi bi se postile, njihov post ne bi bil veljaven. (poglej stran 98).

5 Nosečnicam in dojiljamNosečnicam in dojiljam je dovoljeno prekiniti post, če se bojijo, da bi bilo postenje nevarno zanje ali za njihove otroke. Vendar morajo nadoknaditi dneve posta, ki so jih izpustile, po Ramadanu..